ORTHODOX CELTS: Nikšićku publiku očekuju novi imidž i scenski nastup

LF: Šta je ono što će publika moći da očekuje od vašeg nastupa na Lake festivalu?

OC: Kod nas nema mnogo nepoznanica po tom pitanju. Mi smo bend koji nikada i nigdje ne pravi kompromise. U tom smislu, naši fanovi uvijek i u svakom trenutku znaju šta od nas mogu da očekuju. Znači, ekstremno dinamičan koncert do poslednje kapi znoja i poslednjeg atoma energije. Kuriozitet baš ovog nastupa je što će nikšićka publika prvi put da se susretne sa našim novim imidžom i scenskim nastupom koji je potpuno u skladu sa našim aktuelnim albumom “Many Mouths Shut”.

LF: Koju su vaši utisci kada se radi o Lake Fest-u?

OC: Mislim da je ovo jedan od najznačajnijih festivala na prostorima bivše države, a evo i zašto. Svaki festival koji se ne događa u nekom od glavnih gradova zaslužuje orden. Ne zato što je teži za organizaciju ili već ne znam čega nego zato što razbija monopolističke položaje glavnih gradova. U tom kontekstu, značaj Lake Fest-a, Zaječarske Gitarijade ili, u novije vreme, Arsenal Festa, je nemnerljiv. A posebno me raduje što je takvih festivala sve više, što se koncertna mapa širi, što ceo prostor sve više podsneća i duhom na nekadašnje zajedničko tržište pa samim tim i vraća u realnost pojam turneje. Moram da naglasim i podržim najmlađe članove festivalske liste: Maglenijadu u Požegi, Border Rock u Kladovu, Fortress Rock u Smederevu, a ko nije posnetio Pivski Festival u Ladovici ne zna šta propušta!

LF: Da li spremate nešto specijalno za nastup pokraj Krupačkog jezera?

OC: Paaa… I da i ne. Ništa toliko epohalno što bi baš šokiralo prisutne, ali svakako će set lista pretrpeti neke izmnene pa će poneka od pesama sigurno biti neočekivana.

LF: Imate li neku poruku za fanove koji će gledati vaš nastup na Lake Fest-u

OC:Aaajmooo, da vas čuuujeeem!!!