ĐULE, VAN GOGH: Očekujte jedan rock & roll energetski set

LF: Šta je ono što će publika moći da očekuje od vašeg nastupa na Lake festivalu?
Đule: Drago mi je da posle šest godina smo ponovo gosti sada već tradicionalnog i posebnog Lake Festivala u Nikšiću. Ovih dana smo u studiju, grupa je u procesu i progresu kreativnom kada je riječ o novom albumu. Završeno je pola albuma, drugu polovinu krećemo za par dana kada ponovo udahnemo duboko. Sudeći po onome kakve znake i signale dobijamo od novog materijala, biće to još jedno uzbudljivo muzičko putovanje sa grupom Van Gogh. Naravno, drugačije od prethodnog jer nemamo taj luksuz da se ponavljamo i da imamo iste albume, a sa druge strane to nešto što nas čini posebno inspirisanim da budemo kao na samom početku 1986. godine. Gomile rifova i esencijalni stihovi i šta reći sem da je Van Gogh na nekom novom početku, na nekoj kreativnoj i stilskoj prekretnici i vjerujem da će to biti na radost publike, bez obzira na činjenicu što se nikada, a ni sada nismo trudili niti se trudimo da se dopadnemo publici, niti da podilazimo ukusu publike. Van Gogh je bend kakav jeste, komunicira svojim pismom sa onima koji prepoznaju poruku i simboliku. Sa druge strane postoje i oni koji ne razumiju naše pismo, a ako im je tako po volji, neka tako ostane i ubuduće.

LF: Koju su vaši utisci kada se radi o Lake Fest-u?
Đule: Fantastičan prostor, odlična ekipa koja je organizaciono okupljena oko festivala i svaka im čast što su opstali sve ove godine. U današnje vrijeme, ne samo u našem regionu već i u svijetu vrlo je teško održati pozitivan kreativni pritisak i podići iz godine u godinu tu estetsku ljestvicu da svaki put bude drugačije i bolje. Momci i djevojke okupljeni oko Lake Festa su to uspjeli, traju dugi niz godina i svaka im čast na istrajnosti.

LF: Da li spremate nešto specijalno za nastup pokraj Krupačkog jezera?
Đule: Van Gogh na ovom ljetnjem dijelu turneje ima potpuno drugačiju setlistu od prethodnog dijela turneje. Bend je nabrijan energijom više nego ikad i kao što to temperamentna publika koja posjećuje Lake Fest voli i na šta je navikla od nas će dobiti jedan rock’a’rolla energetski set.

LF: Imate li neku poruku za fanove koji će gledati vaš nastup na Lake Fest-u?
Đule: Ko bude na mjestu događaja te noći prepoznaće poruku i prepoznaće pismo, a onda će on o tome govoriti na dalje. Koristim priliku da pozovem sve one koji do sada nijesu imali prilike da dođu na Lake Fest da dođu u Nikšić i da osjete još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake Fest.