KOLJA

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastavlja promociju novog albuma “4 Prsta” nastupom 10. avgusta na Lake Festu-u u Nikšiću.
Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima “Mama, nemoj plakati” (2001), “Kolja” (2009) i “Grobovlasnici” (2013), a kultni status je učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim albumom “4 Prsta” (2018), sa koga su se izdvojile pesme “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet”, “Svaku noć je isti mrak”.
CD “4 Prsta” (izdavač Long Play) donosi čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih Koljinih kompozicija. Album “4 Prsta” donosi sa strašću odsvirane bluzične “Starost neće nikoga da čeka”, “Došla si kasno” ili “Slika pokojnog druga”, ali zatim zna da poleti u soul-pop “Nema me bez nje” ili uspori sa laganom “Uzmi ovu pesmu” i reflektivnom “Život je san”, čak skrene u pevanje na engleskom u “Land of Hope” ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na ovom albumu Kolja je komponovao muziku na nekoliko pesama velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904). Album je producirao Voja Aralica, gitarista u Koljinom pratećem bendu.

“Imam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka”, kaže Kolja.